De multe ori ajungem în situaţii care ni se par foarte grele şi mai rău decât atât – nu vedem nici o scăpare. Ne simţim atât de mici şi în faţa noastră este un uriaş gata să ne omoare.
Vedem două elemente şi atât: pe noi şi uriaşul, dar oare cât este de mic uriaşul acesta în comparaţie cu Dumnezeu? Când evreii au mers să cucerească ţara promisă, Canaanul, au stat la modul propriu faţă în faţă cu nişte uriaşi – anachimii:
„Apoi am mai văzut în ea pe uriaşi, pe copiii lui Anac, cari se trag din neamul uriaşilor: înaintea noastră şi faţă de ei parcă eram nişte lăcuste.” (Numeri 13:33)
Aşa cum Domnul le-a spus lor, aşa ne spune şi nouă astăzi: „Domnul, Dumnezeul vostru, care merge înaintea voastră, se va lupta El însuş pentru voi…” (Deuteronom 1:30)
Ce mai contează mărimea? El este cu noi, El spune acest lucru. Este oare ceva prea greu pentru Domnul? Chiar El însuşi întreabă aceasta (vezi Gen 18:14).
Nimic nu este prea dificil pentru El. Dacă suntem bolnavi – este oare ceva incurabil în ochii Lui? Nu! El a luat toate bolile noastre pe cruce (1Petru 2:24 ). Este oare prea greu să ne asigure traiul de zi cu zi? („Al Meu este argintul şi al Meu este aurul, zice Domnul oştirilor.” (Hagai 2:8)) Este oare prea greu să facă o minune? Vedem în Biblie sute de minuni făcute de Dumnezeu!
Domnul se ţine de cuvânt, El i-a ajutat pe evrei să învingă uriaşii din viaţa lor şi te ajută şi pe tine, dar decide acum să ai încredere în El!
De ce îl limităm pe Dumnezeu? Nimic nu este prea greu pentru El şi El doreşte să intervină. Limitarea noastră îl determină pe Dumnezeu să nu acţioneze. Încrederea noastră determină acţiunea lui Dumnezeu.

„Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, şi nu va mai putea de veselie pentru tine.“ (Ţefania 3:17)