Dumnezeu este cel care a inventat familia şi El este cel care ţine aşa de mult la ea încât a lăsat să fie scrise reguli stricte, unele fiind greu de urmat, aşa cum ar fi următoarea: „Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea” (Efeseni 5:25).
El a poruncit fidelitatea între soţ şi soţie şi de multe ori însuşi Dumnezeu a ilustrat relaţia dintre El şi poporul ales ca o relaţie de familie. De multe ori poporul său apare ca o prostituată pentru că a fost necredincios Creatorului său.
În Biblie sunt prezentate multe cupluri şi de asemenea Biblia cuprinde multe referiri legate de viaţa de familie. Credincioşia în familie este poruncită încă de la începutul Vechiului Testament, dar ea nu se referă doar la actul de înşelare, ci cuprinde şi un nivel mintal. Mulţi oameni spun că nu şi-au inşelat partenerul, dar de fapt ei au făcut acest lucru la nivel mintal.
În cartea “Maleahi” este menţionată atât necredincioşia la nivel fizic, cât şi mental. Dumnezeu vorbeşte foarte clar şi promite nimicirea celui ce a făcut un asemenea lucru. Apoi, urmează versetele:
“Şi dacă întrebaţi: „Pentru ce?”… Pentru că Domnul a fost martor între tine şi nevasta din tinereţea ta, căreia acum nu-i eşti credincios, măcar că este tovarăşa şi nevasta cu care ai încheiat legământ! Nu ne-a dat Unul singur Dumnezeu suflarea de viaţă şi ne-a păstrat-o? Şi ce cere acel Unul singur? Sămânţă dumnezeiască! Luaţi seama dar în mintea voastră şi nici unul să nu fie necredincios nevestei din tinereţea lui! Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, – zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, – şi pe cel ce îşi acopere haina cu sâlnicie, -zice Domnul oştirilor. – De aceea, luaţi seama în mintea voastră şi nu fiţi necredincioşi!” (Mal 2:14-16)
Aşa cum se observă din textul de mai sus, infidelitatea fizică este precedată de cea mintală. Totul începe în minte şi acolo trebuie „luat seamă”.
Multe femei şi mulţi bărbaţi au zis că aceste două lucruri sunt total diferite, dar Biblia confirmă total altceva.
Datorită jertfei lui Isus, Dumnezeu nu mai nimiceşte pe cel care a comis adulter. El nu s-a schimbat, El rămâne la fel de ferm cu acest păcat şi El este acolo să-ţi redea libertatea pierdută. Aşteaptă mărturisirea şi să „fugi de curvie”. În Corinteni scrie să fugi de două lucruri: de închinarea la idoli şi de curvie! („Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.”)…şi a fugi înseamnă mai mult decât a sta şi nu a face nimic…

Domnul Isus este gata să  te schimbe . El vrea să-ţi schimbe mintea, cât şi acţiunile. El doreşte să-ţi redea libertatea pierdută şi  să iei seama la legile lui protectoare. El este cel care acordă iertarea, cel care vindecă trecutul şi cel care înnoieşte caracterul.